#tetterooontwikkelt nu en #tetteroobouwt straks in Gorinchem

We kunnen het eindelijk met jullie delen! #tetterooontwikkelt nu en #tetteroobouwt straks in Gorinchem.

De gemeente Gorinchem en projectontwikkelaar Tetteroo Bouw en Projectontwikkeling b.v. hebben de anterieure overeenkomst getekend voor de herontwikkeling van het bedrijventerrein aan de Arkelsedijk.   

Chris Pronk (directeur) is blij met deze mijlpaal: “In deze overeenkomst hebben we de randvoorwaarden waaraan wij moeten voldoen als projectontwikkelaar om dit bedrijventerrein te ontwikkelen naar een gebied om te wonen. Deze locatie de komende jaren transformeren naar een droomlocatie om te wonen is waar wij het voor doen“.

Erik Bruns (ontwikkelmanager) vult aan: “Er liggen prachtige kansen voor de inwoners van Gorinchem op deze locatie. Niet alleen zien wij mogelijkheden om ongeveer 500 woningen toe te voegen voor verschillende doelgroepen waar nu weinig aanbod voor is, ook wordt er onderzocht welke voorzieningen een toevoeging zijn voor deze wijk en omliggende wijken. Samen met de gemeente willen we de ontsluiting van dit gebied verbeteren middels een brugverbinding over de Linge. We willen het gebied klimaatneutraal ontwikkelen en de woningen worden zeer energiezuinig.

De komende periode gaan we de plannen verder uitwerken en met omgeving bespreken. We verwachten medio 2021 een stedenbouwkundig kader gereed te hebben, die de basis vormt voor de realisatie van het plan. Als alles volgens planning verloopt hopen we in 2022 te kunnen starten met de werkzaamheden, die enkele jaren zullen duren.”

Impressie03

 Impressie04