Voortgang Hof van Harmelen

Persbericht Gemeente Woerden

Belangrijke stappen voor Hof van Harmelen
Exploitatieovereenkomst getekend, (voorontwerp)bestemmingsplan ter inzage

Deze week worden er belangrijke stappen gezet op weg naar woningbouw in het project Hof van Harmelen. Zo hebben de ontwikkelaars die verenigd zijn in de Hof van Harmelen B.V. en de gemeente Woerden de exploitatieovereenkomst getekend. De ontwikkelaars Tetteroo Bouw en Projectontwikkeling en Bunnik Projekten willen in de Hof van Harmelen maximaal 96 woningen bouwen, verdeeld over twee fases. Het (voorontwerp)bestemmingsplan dat de woningbouw mogelijk moet maken, komt donderdag 25 juni ter inzage.

De Hof van Harmelen is het gebied tussen de Ambachtsheerelaan, de Tuinderij en de Meerkoet in Harmelen. Hier komt een gevarieerde wijk met een mix aan woningtypen: starterswoningen, seniorenwoningen, rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen. 25% van deze woningen valt in de categorie ‘goedkope koopwoning’, zoals ook afgesproken in de Woonvisie 2015-2020.
De wijk krijgt een dorps karakter, waarbij beleefbaar water en groen een belangrijke rol spelen. Daarbij wordt ook rekening gehouden met een veranderend klimaat. Alle woningen worden aardgasvrij en er wordt gestreefd naar een lagere epc-norm voor de woningen. De autotoegang tot de wijk moet deels gaan lopen via de Tuinderij en deels via de Ambachtsheerelaan. Zo wordt de verkeersbelasting in de buurt verdeeld. Verder komen er goede fiets- en voetgangersverbindingen.

Wethouder Tymon de Weger (ruimtelijke ontwikkeling): “Al jaren is er in Harmelen een grote behoefte aan nieuwe woningen, liefst binnen de bebouwde kom. De Hof van Harmelen kan hierin van grote betekenis zijn. Ik ben dan ook blij dat we nu weer flinke stappen hebben kunnen zetten. Er wordt echt door veel mensen gewacht op deze nieuwe wijk. Wat mij betreft een aanwinst voor Harmelen.”

Roland de Roo (Tetteroo Bouw en Projectontwikkeling): “Vanaf het begin dat wij in Harmelen zijn begonnen met ontwikkelen van dit plan is het alleen maar beter geworden. Voor iedereen is er straks volop keuze door de diversiteit in woningen. Volop ruimte, groen en woningen die aansluiten bij de omgeving. Wij en Bunnik Projekten kunnen niet wachten tot wij de bouw kunnen starten en de eerste bewoners straks de sleutel kunnen overhandigen in het schitterende Harmelen.”

Bestemmingsplan
Het voorontwerpbestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan liggen van 25 juni tot en met 22 juli ter inzage. Meer informatie over het bestemmingsplan en hoe u hierop kunt reageren, is te lezen in de Woerdense Courant van 24 juni 2020 en vanaf 25 juni op www.woerden.nl onder Bouwen, verbouwen en slopen > Bestemmingsplannen > bestemmingsplannen in voorbereiding. Wilt u de stukken op papier inzien, dan kunt u in de genoemde periode telefonisch contact opnemen via het algemene telefoonnummer 14 0348.

Inloopavond op afspraak
Op dinsdag 7 juli is er van 17.00 tot 22.00 uur een inloopavond in het Trefpunt, Iepenlaan 2, Harmelen. Let op: vanwege de coronamaatregelen is deze inloopavond alléén op afspraak! In een tijdvak van 20 minuten kunt u dan het voorontwerpbestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en het inrichtingsplan bekijken, hier vragen over stellen en een reactie geven.
Er is tijdens de inloopavond géén verkoopinformatie beschikbaar over de toekomstige woningen.
Voor aanmelding stuurt u een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt daarbij aangeven welk tijdstip uw voorkeur heeft. U ontvangt dan van ons een bevestiging met het tijdstip waarop u bent ingedeeld. Mocht het u niet lukken om de afspraak in te plannen, dan kunt u ook bellen via ons algemene telefoonnummer 14 0348. Kom alleen als u geen gezondheidsklachten heeft!

Interesse in woningen?
Heeft u interesse in een woning, kijkt u dan op www.bunnik-projekten.nl & www.tetteroo.nl .
U kunt zich via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aanmelden als belangstellende voor dit project.

 concept Inrichtingsplan HvH 23 06 2020 versie 1