20 Stadsappartementen Ruytenburgh

Specificaties
  • Type Woning: Appartementen
Bouwfase
  • Bouwfase: Gerealiseerd

Zowel Herengracht 17 als Herengracht 19/19a worden met respect voor alle historische elementen aangepast aan de eisen van deze tijd. Aan de Herengracht 17 worden 10 appartementen gerealiseerd, in oppervlakte variërend van 75 m2 tot 196 m2. Herengracht 19/19a biedt u de keuze uit 10 appartementen, variërend van 51m2 tot 118 m2.

Omdat beide panden Rijksmonumenten zijn, worden tijdens het transformatie- en renovatieproces de aanpassingen met de grootste zorg voorbereid en uitgevoerd. Alle elementen met historische waarde zijn uitvoerig gedocumenteerd en blijven bewaard. Zo zijn bijvoorbeeld de wanden van de vestibule van ingang Herengracht 19a voorzien van grote schilderijen in een neo-Lodewijk XV-stijl. Ze zijn gezien de maat speciaal voor deze vestibule gemaakt. Deze kunstwerken blijven intact. Zo blijven ook de beeldbepalende raampartijen met de vele ruitjes intact. Ze worden wel gemoderniseerd en voorzien van eigentijdse isolatie. Bijzondere elementen als de in verfijnd houtsnijwerk uitgevoerde trapbalusters aan de Herengracht 19/19a worden eveneens gehandhaafd. Dat geldt ook voor de nog aanwezige stucplafonds in Lodewijk XV- en Lodewijk XVI-stijl. Alle vloeren worden nieuw aangebracht en geïsoleerd . De vloeren van de kelderverdiepingen worden verlaagd, om tegemoet te komen aan hedendaagse wooneisen.

Liften en eigen ingang
Alle appartementen krijgen een eigen ingang op de verschillende verdiepingen. Uiteraard blijven de hoofdentrees en vestibules behouden. Vanuit de verschillende centrale hallen zijn de nieuw aan te leggen liften bereikbaar.

Parkeren in de Muzengarage
Bij elk appartement is de mogelijkheid om een parkeerplaats in de nabijgelegen Muzengarage te huren. De ingang daarvan ligt om de hoek van de Herengracht, aan de Brouwersgracht.

Gezamenlijke tuin
De geriefelijke tuin aan de achterzijde van Herengracht 17 en 19/19a is voor bewoners gezamenlijk te benutten. Deze tuin wordt nog nader ontworpen en uitgewerkt. Een drietal appartementen hebben een eigen privé-terras.

Berging en rijwielstalling
Voor elk appartement is op souterrain niveau een berging beschikbaar. Via een eigen ingang is de gemeenschappelijke fietsenstalling bereikbaar.