Historie

In 1922 richtte de eerste heer Tetteroo het bouwbedrijf op dat hij dezelfde familienaam gaf. De 2 kleinzonen van de inmiddels oudere opa Tetteroo kwamen later in het bedrijf om mee te helpen aan het voortbestaan. In 1969 stopte de oude heer Tetteroo en hij werd opgevolgd door de 2 kleinzonen, de broers Nico en Theodorus Tetteroo.

Deze broers splitste in 1982 het bedrijf in Bouwbedrijf N. Tetteroo & Zn en T. Tetteroo Aanneming & Onderhoud, elk ging zijn eigen weg. De nakomelingen van N. Tetteroo hebben het bedrijf d.m.v. opvolging geen voortzetting kunnen geven. Hierdoor is het bedrijf in 2001 overgenomen door aandeelhouders o.l.v. medeaandeelhouder directeur Ir. J. van der Sloot.

De ontwikkelingstak (projectontwikkeling) is in die tijd door Jan van der Sloot toegevoegd aan het bouwbedrijf. Het bedrijf Tetteroo was nu voor het eerst niet meer in handen van de familie Tetteroo. Door de tussentijdse grote verworvenheid en de naamsbekendheid van de familie Tetteroo, heeft men de naam Tetteroo aangehouden bij de voortzetting van het bedrijf, dat in 2012 al 90 jaar bestaat.

Per 1 januari 2018 heeft de heer Jan van der Sloot zijn aandelen van Tetteroo Bouw & Projectontwikkeling B.V. overgedragen aan de heer Chris Pronk. Met deze overdracht zijn de bedrijven NL Maakt Af (NLMA) B.V. en CEND Projecten B.V. toegevoegd aan Tetteroo Bouw & Projectontwikkeling B.V..