Manager Bouw & Ontwikkeling

Wat wordt jouw uitdaging
Als manager Bouw & Ontwikkeling ben je eindverantwoordelijk voor de interne processen en operatie binnen de divisie Bouw & Ontwikkeling. Deze nieuwe functie is gecreëerd, zodat wij onze groei kunnen voortzetten en daarmee onze toekomstplannen worden gerealiseerd. Je brengt structuur en stabiliteit mee en neemt concrete beslissingen op grond van feiten met een cijfermatige onderbouwing. Dit doe je altijd met een open vizier waarbij je flexibel bent en verandering toejuicht als deze iets toevoegt. Hierbij maak je steeds de afweging tussen financiële, commerciële, organisatorische en vooral menselijke belangen. Jij weet als géén ander de balans goed te houden tussen mensen en processen, en je bent in staat om op meerdere niveaus draagvlak te creëren. Dit doe je vanuit je authenticiteit en niet vanuit je hiërarchische positie. Je rapporteert rechtstreeks aan de directeur en haalt voldoening uit het aansturen van de afdelingen calculatie, projectleiding, uitvoering en klein onderhoud met een span of control van +/- 40 medewerkers bouw en onderhoudstechnici.

Wat ga je doen
Als manager Bouw & Ontwikkeling maak je verbinding met je medewerkers en coach je hen in de professionele samenwerking, leidt je effectieve werkoverleggen en help je bij het stellen van prioriteiten. Jij zorgt er samen met de directeur en andere MTleden voor dat de kar wordt getrokken. Je schept duidelijkheid over functies en communicatielijnen en krijgt respect van medewerkers door heldere afspraken met ze te maken, door naar ze te luisteren wat zij in hun omgeving meemaken. Gezien de omvang van de organisatie houd je de lijnen kort in het aansturen: een belletje of persoonlijk contact werkt vaak effectiever dan de mail en daar ben je je bewust van. Je bent regelmatig op de werkvloer aanwezig om verbinding te houden met de praktijk. Niet omdat het moet, maar omdat het voor jouw functie belangrijk is om de feeling met de medewerkers te houden. Dit vind je overigens geen straf maar je krijgt er juist energie van. Al met al een serieuze functie binnen een dynamische organisatie.

Wat omschrijft jou
▪ Je hebt een HBO-opleiding (bij voorkeur in de richting van techniek/bedrijfskunde) aangevuld met aantoonbare cursussen op het gebied van leiderschap/persoonlijke effectiviteit
▪ Je hebt >15 jaar ervaring binnen het vakgebied en een aantal jaren werkervaring in een soortgelijke functie
▪ Je hebt een helicopterview en kan hierdoor goed delegeren en coachen
▪ Je hanteert een heldere en transparante leiderschapsstijl en bent een peoplemanager
▪ Onderhandelen zit je in het bloed waarbij je de ander in z’n waarde laat
▪ Je bent integer, hebt een no-nonsense mentaliteit en hebt strategisch inzicht
▪ En je bent woonachtig in de regio Zuid-Holland

Wat hebben wij je te bieden
▪ Een inspirerende werkomgeving waar je de ruimte wordt geboden om jezelf te ontwikkelen
▪ Een splinternieuwe MT-functie met ruimte voor eigen invulling
▪ Vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen
▪ Auto van de zaak
▪ Mobiele telefoon
▪ Laptop
▪ 30 vakantie- en ATV-dagen
▪ Pensioenregeling
▪ Vrijdagmiddagborrels
▪ Een salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden dat bij je past

Sta jij te popelen om als Manager Bouw & Ontwikkeling bij ons te starten, en wil jij werken in een dynamische omgeving? Reageer dan vóór de sluitingsdatum van 1 maart 2019 door een sollicitatiebrief met CV te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. t.a.v. Sabrina van Beek. Voor inhoudelijke vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Sandhya Santoe via 088-2367600. Een assessment zal onderdeel uitmaken van de werving- en selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Het heeft tevens geen zin om te reageren als je de verplichting is opgelegd om te solliciteren.

Ga terug naar Werken Bij